Privacy Policy

 



en-USes-ESde-DEcs-CZel-GRda-DKfr-BEfr-FRit-ITpt-PTro-ROet-EEpl-PLtr-TRfi-FIhu-HUsk-SKnn-NOsl-SIsv-SEnl-NL

Oświadczenie NCH o polityce prywatności

 

NCH Corporation jest globalnym dostawcą specjalistycznych produktów i usług chemicznych i przemysłowych.
Firma NCH Corporation i jej spółki ("NCH") dokłada wszelkich starań, aby chronić Twoją prywatność i rozwijać technologię, która zapewnia najbardziej wydajne i bezpieczne doświadczenie biznesowe. Niniejsze Oświadczenie o ochronie danych NCH ("Oświadczenie o prywatności") reguluje wszystkie przypadki, w których NCH otrzymuje Twoje Dane Osobowe jako adminsitrator danych do celów opisanych w niniejszym Oświadczeniu o prywatności.

Niniejsza polityka prywatności wyjaśnia, jakie informacje gromadzimy, w jaki sposób możemy je wykorzystywać, możesz określić sposób, w jaki możemy wykorzystywać takie informacje oraz środki bezpieczeństwa, które podejmujemy, aby chronić takie informacje. Wystosowaliśmy niniejsze Oświadczenie o prywatności, abyś mógł przeczytać tylko te informacje, które dotyczą Ciebie. Kliknij na nagłówek poniżej, aby przejść do odpowiedniego tematu:


Do czego odnosi się polityka prywatności?

Niniejsze oświadczenie o prywatności określa zasady, które należy stosować w odniesieniu do gromadzenia, wykorzystywania, przetwarzania, przechowywania i ujawniania danych osobowych, w tym dotyczących klientów NCH, dostawców, kontrahentów, partnerów biznesowych, odwiedzających witrynę internetową, kandydatów do pracy oraz byłych i / lub obecnych pracowników. Obejmuje to wszelkie przechowywanie i przetwarzanie plików w formie elektronicznej lub papierowej, w tym pocztę elektroniczną i przekazywanie dokumentów, a także informacje udostępniane osobom trzecim.

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności dotyczy wszelkich danych osobowych gromadzonych lub przetwarzanych za pośrednictwem stron internetowych (w tym tej witryny), witryn wewnętrznych, aplikacji mobilnych i innych usług oraz produktów, które zbierają lub przetwarzają dane. Dotyczy to również danych zebranych w związku z działaniami marketingowymi lub sprzedażowymi, przyszłym lub bieżącym zatrudnieniem lub innym zaangażowaniem w NCH.

Niniejsze Oświadczenie o prywatności dotyczy danych osobowych użytkownika, czyli wszelkich informacji lub kombinacji informacji, które można w uzasadniony sposób wykorzystać w celu identyfikacji użytkownika.

Jakie przepisy mają zastosowanie do polityki prywatności?

Dostosowujemy nasze praktyki w zakresie ochrony prywatności i przestrzegamy przepisów regionalnych i krajowych dotyczących ochrony danych, a jeśli to konieczne, współpracujemy z krajowymi organami ochrony danych.

Zdajemy sobie sprawę, że niektóre przepisy mogą zapewniać surowsze standardy niż te opisane w niniejszym Oświadczeniu o prywatności, w którym to przypadku obowiązują bardziej rygorystyczne standardy. NCH będzie obsługiwać dane osobowe zgodnie z lokalnym prawem miejsca gromadzenia i przetwarzania danych osobowych.

 Jeśli jesteś w Unii Europejskiej, odpowiednia jednostka zależna lub stowarzyszona NCH, z którą masz stosunki handlowe, będzie administratorem danych lub przetwarzającym dane, odpowiedzialnym za zbieranie, przetwarzanie i wykorzystywanie twoich danych osobowych.

NCH (UK) Limited jest przedstawicielem administratora NCH w Europie. Biuro ICO w Wielkiej Brytanii zostało wyznaczone jako główny organ nadzorczy w Europie.

Jakie informacje pobieramy i przetwarzamy?

W ramach naszych biznesowych wymagań operacyjnych możemy gromadzić lub przetwarzać różne informacje, które nam dobrowolnie przekazujesz, w tym dane kontaktowe, informacje dotyczące zakupów, zatrudnienia lub danych demograficznych, a także informacje, które otrzymaliśmy od Ciebie od stron trzecich. W szczególności możemy zebrać następujące informacje:

  • Dane osobowe, w tym nazwiska, adresy służbowe, numery telefonów lub adresy e-mail, na przykład w przypadku, gdy przekazujesz je nam podczas rejestracji online lub podczas współpracy z nami lub świadczenia usług; niektóre strony internetowe pozwalają na ustalenie nazwy użytkownika i hasła, aby założyć konto lub zapisać się do naszych biuletynów.
  • Informacje związane z zakupami, w tym dane dotyczące zakupów dokonanych za pośrednictwem naszych zespołów sprzedaży lub systemów ERP, dane karty płatniczej lub dane szczegółowe banku oraz dane dotyczące wysyłki.
  • Informacje związane z zatrudnieniem, w tym wskazane preferencje dotyczące pracy, historia pracy i informacje zawarte w zgłoszeniach przesłanych nam drogą elektroniczną.
  • Informacje demograficzne, które dobrowolnie nam przekazujesz, w tym dane takie jak wiek, płeć, pochodzenie etniczne, hobby lub informacje o aktywności, smak lub inne informacje o preferencjach i tym podobne.

 

Możemy zbierać informacje z innych źródeł, w tym z list kontaktów i danych demograficznych od stron trzecich i innych źródeł. Dane te mogą być łączone z innymi informacjami, które zbieramy i wykorzystujemy do celów biznesowych opisanych w niniejszym oświadczeniu o prywatności.

Wszystkie te informacje są zbierane bezpośrednio od Ciebie, a także za pośrednictwem osób trzecich, które są upoważnione do dostarczania takich danych osobowych, oraz tam, gdzie zezwala na to lokalne prawo, za pośrednictwem publicznie dostępnych źródeł, w tym między innymi mediów społecznościowych.

Niektóre informacje pobieramy także automatycznie:

  • Twój adres IP (Internet Protocol) lub identyfikator urządzenia, system operacyjny urządzenia, typ przeglądarki, strony odwiedzane przed lub po odwiedzeniu naszej strony, przeglądane strony i działania na naszej stronie, a także interakcje z reklamami.
  • Zewnętrzni partnerzy serwisowi i reklamowi mogą również automatycznie zbierać informacje.

Dlaczego zbieramy i jak wykorzystujemy Twoje dane?

Możemy wykorzystywać Twoje dane wyłącznie w celu, dla którego dostarczyłeś nam te informacje.

Jeśli Ty lub firma, którą reprezentujesz, jesteś Klientem lub Sprzedawcą - możemy wykorzystać te informacje do (i) wywiązania się z zobowiązań umownych, takich jak dostarczanie lub otrzymywanie produktów lub usług do Ciebie lub od Ciebie, (ii) z powodu wyrażenia zgody, lub (iii) w przypadku innych uzasadnionych interesów biznesowych wyjaśnionych w następujący sposób:

  • Aby zaangażować się w ciebie i zbadać możliwości biznesowe;
  • Aby komunikować się i odpowiadać na twoje pytania i komentarze na temat funkcji, produktów i usług, które mogą Cię zainteresować;
  • Aby zarejestrować i ułatwić konkursy i promocje, a także funkcje, produkty i usługi zgodnie z wybranymi preferencjami marketingowymi;
  • Dostarczanie spersonalizowanych treści, informacji i wysyłanie broszur, kuponów, próbek, ofert, biuletynów i innych informacji o naszych produktach lub naszej grupie firm; Możemy poprosić Cię o wskazanie, czy chciałbyś uzyskać więcej informacji lub aktualizacji od nas lub naszej strony internetowej i tylko na żądanie, otrzymasz od nas dalsze informacje. Możemy również zapytać, czy chcesz otrzymywać informacje o innych produktach dostępnych od członków naszej grupy firm. Po wyrażeniu zgody na otrzymywanie wiadomości od NCH, jeśli zmienisz zdanie, oferujemy odwiedzającym opcję "rezygnacji" w dowolnym momencie, gdy chcą przestać otrzymywać wiadomości e-mail lub inne informacje od nas;
  • Aby dostarczyć Ci odpowiednie reklamy. Możemy zakupić i korzystać z opcjonalnych list e-mailowych, aby skontaktować się z potencjalnymi klientami, którzy naszym zdaniem mogą być zainteresowani produktami lub usługami z grupy spółek NCH. Będziemy honorować prośby o wyłączenie i prosić o dostarczenie list, aby zapewnić nam, że informacje kontaktowe e-mail są dostępne tylko dla osób, które wyraziły chęć otrzymywania ofert i informacji pocztą elektroniczną. Możemy również wykorzystywać dane demograficzne i informacje o preferencjach, aby reklamy związane z produktami i usługami NCH były kierowane do użytkowników, dla których są najbardziej stosowne. Dzięki temu użytkownicy zobaczą reklamy, które z największym prawdopodobieństwem mogą nimi zainteresować, a reklamodawcy mogą wyświetlać swoje reklamy osobom, które najprawdopodobniej są podatne na działania.
  • Aby udostępnić ci inne oferty, w tym katalogi, dostępne za pośrednictwem poczty. Możemy również użyć list, które otrzymaliśmy od stron trzecich lub źródeł publicznych, aby przesłać Ci te informacje. Możesz "zrezygnować" z otrzymywania komunikacji offline od którejkolwiek z naszych firm w dowolnym momencie.
  • Aby ulepszyć nasze strony internetowe, funkcje, produkty i usługi;
  • Aby poprawić efektywność i efektywność obsługi naszych klientów.

Jeśli ty lub firma, którą reprezentujesz, jesteś gościem strony internetowej - możemy wykorzystać twoje informacje po wyrażeniu zgody, aby administrować promocjami (loteriami, konkursami i ofertami); komunikować się z tobą; dostarczać reklamy; ulepszać nasze strony internetowe, produkty i usługi; oraz w przypadku innych uzasadnionych interesów biznesowych wyjaśnionych w następujący sposób:

  • Aby wziąć udział w konkursach i / lub promocjach, aby powiadomić Cię o wynikach i zarejestrować się w celu uzyskania określonych funkcji, produktów i usług zgodnie z wybranymi preferencjami marketingowymi.
  • Aby komunikować się z Tobą, aby odpowiedzieć na twoje pytania lub komentarze.
  • Dostarczanie spersonalizowanych treści, informacji i wysyłanie broszur, kuponów, próbek, ofert i innych informacji o naszych produktach lub naszej grupie firm. Prosimy odwiedzających o podanie adresów e-mail w celu wskazania, czy chcieliby otrzymać dalsze informacje lub aktualizacje od nas lub naszej strony internetowej, a tylko ci, którzy o to poprosią, otrzymają od nas dalsze informacje. Możemy również zapytać, czy chcesz otrzymywać informacje o innych produktach dostępnych od członków naszej grupy firm. Po wybraniu komunikacji z NCH, jeśli zmienisz zdanie, oferujemy odwiedzającym opcję "rezygnacji" w dowolnym momencie, gdy chcą przestać otrzymywać e-maile lub inne informacje od nas.
  • Dostarczanie odpowiednich reklam;
  • Możemy kupować i korzystać z opcjonalnych list e-mailowych w celu skontaktowania się z potencjalnymi klientami, którzy naszym zdaniem mogą być zainteresowani produktami lub usługami z grupy spółek NCH. Będziemy honorować prośby o wyłączenie i prosić o dostarczenie list, aby zapewnić nam, że informacje kontaktowe e-mail są dostępne tylko dla osób, które wyraziły chęć otrzymywania ofert i informacji pocztą elektroniczną. Możemy również wykorzystywać dane demograficzne i informacje o preferencjach, aby reklamy związane z produktami i usługami NCH były kierowane do użytkowników, dla których są najbardziej stosowne. Dzięki temu użytkownicy zobaczą reklamy, które z największym prawdopodobieństwem mogą nimi zainteresować, a reklamodawcy mogą wyświetlać swoje reklamy osobom, które najprawdopodobniej są podatne na działania.
  • Aby udostępnić ci inne oferty, w tym katalogi, dostępne za pośrednictwem poczty. Możemy również użyć list, które otrzymaliśmy od stron trzecich lub źródeł publicznych, aby przesłać Ci te informacje. Możesz "zrezygnować" z otrzymywania komunikacji offline od którejkolwiek z naszych firm w dowolnym momencie.
  • Aby ulepszyć nasze strony internetowe, funkcje, produkty i usługi.
  • Używamy technologii Cookie do zbierania dodatkowych informacji o odwiedzających naszą stronę. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Zasady plików cookie NCH.

Jeśli jesteś Kandydatem do pracy i / lub jesteś zainteresowany pracą w NCH, możemy wykorzystać twoje informacje po wyrażeniu zgody, ułatwić proces rekrutacji i podanie o pracę, komunikować się z Tobą, odpowiedzieć na twoje pytania lub komentarze, aby zapewnić ci wraz z aktualizacjami i nowościami oraz ostrzeżenia, gdy pojawią się oferty pracy odpowiadające Twojemu profilowi (w przypadku, gdy przesyłasz swoje CV). Możemy również wykorzystywać Twoje dane w celu zapewnienia spersonalizowanych treści i innych informacji o naszej grupie firm. Możesz "zrezygnować" z otrzymywania komunikatów od którejkolwiek z naszych firm w dowolnym momencie.

 

Jak udostępniamy i ujawniamy Twoje dane?

Nigdy nie udostępnimy twoich danych osobowych żadnym osobom trzecim, które zamierzają używać ich do swoich celów, chyba że jest to wymagane przez prawo. NCH, jako część grupy światowej, może przekazywać lub ujawniać dane osobowe innym podmiotom w ramach grupy, w tym ujawniać je podmiotom spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG), takich jak Stany Zjednoczone.

Możemy udostępniać Twoje dane osobowe dostawcom, dostawcom, agentom lub innym dostawcom, których zatrudniliśmy do świadczenia usług w naszym imieniu. Kiedy dzielimy się informacjami z tymi innymi firmami, aby świadczyć nam usługi, nie wolno ich wykorzystywać w żadnym innym celu i zachować ich poufność, chyba że wyrazisz na to zgodę.

Możemy udostępniać lub ujawniać twoje dane osobowe stronom trzecim wraz z innymi aktywami biznesowymi w przypadku sprzedaży firmy, reorganizacji działalności lub w inny sposób wymagany lub dozwolony przez obowiązujące prawo. W przypadku, gdy całość lub część naszych aktywów zostanie sprzedana lub nabyta przez inną stronę lub w przypadku fuzji, dajesz nam prawo do przypisania danych osobowych, które od Ciebie otrzymaliśmy.

Możemy również udostępniać lub ujawniać dane osobowe, w tym treść wiadomości:

  • Przestrzeganie prawa lub reakcja na proces sądowy lub zgodne z prawem żądania, w tym ze strony organów ścigania i organów państwowych.
  • Prowadzić dochodzenie w sprawie skarg klientów lub możliwych naruszeń prawa, w celu ochrony integralności strony internetowej, w celu spełnienia Państwa żądań lub współpracy przy wszelkich postępowaniach sądowych.
  • Aby chronić prawa lub własność grupy firm NCH lub naszych klientów, w tym egzekwować warunki korzystania z usług.
  • Działać w dobrej wierze, że dostęp lub ujawnienie jest konieczne dla ochrony bezpieczeństwa naszych współpracowników, klientów lub społeczeństwa.

 

Polityka prywatności w odniesieniu do dzieci

Nasze witryny i / lub usługi biznesowe są zaprojektowane i przeznaczone głównie do celów biznesowych i dlatego są przeznaczone wyłącznie dla osób dorosłych i nastolatków (w wieku 16 lat i starszych) i nie są skierowane do dzieci poniżej 16 lat. Zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi prywatności dzieci, takimi jak na przykład dziecięca ustawa o ochronie prywatności w Internecie (COPPA) i ogólne przepisy o ochronie danych (RODO), nie gromadzimy ani nie przechowujemy świadomie żadnych danych osobowych dzieci poniżej 16 roku życia, a nasze witryny internetowe nie są przeznaczone do zbierania danych osobowych dzieci 16 lat. Tam, gdzie lokalne prawo nakłada wyższe progi wiekowe, spełnimy takie wymagania. Jeśli dowiemy się, że informacje zostały zebrane, zobowiązujemy się do podjęcia odpowiednich kroków w celu usunięcia tych informacji.

Gdzie są przechowywane, przetwarzane lub przesyłane twoje informacje?

Dane osobowe gromadzone na naszych stronach internetowych i za pośrednictwem naszych usług lub otrzymywane przez NCH od użytkownika lub stron trzecich w związku z działalnością NCH, mogą być przechowywane i przetwarzane w EOG, Stanach Zjednoczonych lub w dowolnym innym kraju, w którym my lub nasi dostawcy usług obsługujemy urządzenia.

Serwery i bazy danych, w których można przechowywać informacje, mogą znajdować się poza krajem, z którego uzyskano dostęp do tej witryny, innych witryn lub usług oraz w kraju, który nie ma tych samych przepisów dotyczących prywatności, co państwo zamieszkania. Podane przez nas dane osobowe mogą być przekazywane za granicą, ale będziemy gromadzić, przetwarzać i wykorzystywać dane osobowe wyłącznie zgodnie z niniejszą Polityką prywatności. Wszyscy dostawcy usług dla nas, którzy prowadzą te serwery i bazy danych, są związani umową, która zapewnia zarządzanie danymi zgodnie z niniejszą Polityką prywatności, że dostawca działa wyłącznie na polecenie NCH i wdraża wszelkie środki techniczne i organizacyjne, aby zapewnić że twoje dane osobowe pozostają bezpieczne przez cały czas.

Zapytania dotyczące zatrudnienia mogą być również przekazywane do dowolnego członka grupy spółek NCH. Odwiedzając tę ​​stronę i przesyłając informacje, wyrażasz zgodę na zbieranie, przetwarzanie, przesyłanie i / lub przechowywanie twoich danych osobowych. Uwaga: nasze zasady mogą się różnić w zależności od regionu, więc jeśli odwiedzasz jedną z naszych stron internetowych w innym regionie, sprawdź, czy istnieje instrukcja dotycząca danej lokalizacji.

NCH jest firmą globalną, a Twoje dane osobowe mogą być przekazywane do naszych oddziałów i spółek zależnych lub innym stronom trzecim, za granicą oraz z Twojego kraju lub jurysdykcji do innych krajów lub jurysdykcji na całym świecie zgodnie z przepisami prawa. NCH, jeżeli wymagają tego lokalne przepisy dotyczące ochrony danych, stosuje środki bezpieczeństwa dotyczące eksportu danych osobowych z tej jurysdykcji. W przypadku, gdy dane są przekazywane z EOG do jurysdykcji poza EOG, odbywa się to na podstawie umowy transferu danych, która obejmuje standardowe klauzule umów o ochronie danych przyjęte i ogłoszone przez Komisję Europejską. Te standardowe klauzule ochrony danych, zwane również klauzulami modelowymi, zapewniają odpowiednie zabezpieczenia w zakresie przekazywania danych osobowych poza EOG. Aby uzyskać więcej informacji na temat międzynarodowego transferu danych osobowych, możesz skontaktować się z naszym inspektorem ochrony danych pod adresem DataPrivacy@nch.com.

Ile dane są przechowywane?

Przechowujemy i Twoje dane osobowe tylko tak długo, jak jest to konieczne do celów określonych w niniejszym Oświadczeniu o ochronie prywatności. Przechowujemy i wykorzystujemy Twoje dane w zakresie niezbędnym do przestrzegania naszych zobowiązań prawnych (np. Przepisów podatkowych), rozwiązywania sporów prawnych, dochodzenia praw i / lub egzekwowania umów i porozumień, w celu realizacji naszego uzasadnionego interesu gospodarczego i / lub zgodnie za twoją zgodą. Wszelkie dane, które zbieramy, są przechowywane zgodnie z naszą Polityką przechowywania zapisów - która określa określone okresy przechowywania zgodnie z obowiązującymi lokalnymi przepisami. Kopię tych zasad można uzyskać kontaktując się z naszym inspektorem ochrony danych na DataPrivacy@nch.com.

Co z danymi osobowymi, które są publicznie dostępne w mediach społecznościowych, na forach dyskusyjnych lub na innych forach interaktywnych?

Możemy zaoferować chat roomy, wiadomości, tablice ogłoszeń lub interaktywne obszary, w których goście mogą zamieszczać komentarze lub informacje, w tym dane osobowe. W każdym takim przypadku należy sprawdzić wprowadzone zasady przed wejściem, ponieważ będziecie z nimi związani, a także nasze Ogólne Warunki. Zasady uczestnictwa w funkcjach interaktywnych mogą określać wiek i inne ograniczenia uczestnictwa. Wszystko, co publikujesz w Internecie, to informacje publiczne i nie ponosimy odpowiedzialności za żadne treści, które dobrowolnie publikujesz online. Użytkownicy powinni zachować ostrożność podczas ujawniania danych osobowych w Internecie, ponieważ te informacje mogą być odczytywane, gromadzone i wykorzystywane przez innych użytkowników tych usług, co może skutkować niechcianymi wiadomościami, zarówno komercyjnymi, jak i innymi.

Linki do innych stron i/lub usług

Nie popieramy i nie ponosimy odpowiedzialności za treści lub praktyki witryn internetowych obsługiwanych przez firmy spoza NCH, które mogą być powiązane z dowolnymi naszymi witrynami lub usługami. Jeśli przesyłasz dane osobowe do którejkolwiek z tych witryn, Twoje dane są regulowane przez politykę prywatności na tych stronach. Zachęcamy do zapoznania się z polityką prywatności każdej odwiedzanej witryny.

Jak zabezpieczamy dane?

Wprowadziliśmy organizacyjne, fizyczne i techniczne zabezpieczenia mające na celu ochronę twoich informacji. Chronimy dane osobowe znajdujące się pod naszą kontrolą, wdrażając standardowe w branży praktyki i środki bezpieczeństwa w celu zapobiegania niewłaściwemu użyciu, nieuprawnionemu dostępowi, ujawnieniu lub zmianie informacji. Ograniczamy dostęp do danych osobowych do tych, którzy potrzebują takiej informacji. Żadne zabezpieczenia nie mogą być w 100% bezpieczne, zalecamy jednak podjęcie dodatkowych działań w celu ochrony siebie i swoich informacji, na przykład poprzez zainstalowanie aktualnego oprogramowania antywirusowego, zamknięcie przeglądarki po użyciu, zachowanie poufności danych logowania. i hasła oraz upewniając się, że regularnie aktualizujesz oprogramowanie i aplikacje, które pobrałeś, aby upewnić się, że masz włączone najnowsze funkcje bezpieczeństwa na swoich urządzeniach.

Co należy zrobić, jeśli masz pytania, chcesz uzyskać dostęp, aktualizować lub usuwać informacje lub chcesz zrezygnować z otrzymywania przyszłych wiadomości?

Podejmujemy działania w celu zachowania dokładności danych osobowych. Możesz wyświetlać, poprawiać lub aktualizować swoje osobiste dane kontaktowe do NCH. Ogólne przepisy o ochronie danych (RODO) 2016 zapewniają prawo do dostępu do przechowywanych przez nas danych na Twój temat lub upoważnienia osoby do działania w Twoim imieniu. Możesz zapytać, jakie dane o Tobie przechowujemy, poprosić o zmianę lub poprawić nieprawidłowe dane, poprosić o ograniczenie użycia lub usunięcie posiadanych przez nas danych, pod warunkiem, że nie mamy powodów prawnych do przetwarzania i / lub zatrzymywania danych. dane. W przypadku danych przetwarzanych za pomocą zautomatyzowanych metod można zażądać ich udostępnienia w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym i odczytywalnym maszynowo formacie, który zostanie przesłany do innego kontrolera danych. Twoja prośba zostanie rozpatrzona w ciągu 30 dni kalendarzowych od otrzymania w pełni wypełnionego formularza i dowodu tożsamości. Wniosek należy złożyć wypełniając załączony formularz wniosku o dostęp do tematu i przesyłając go pocztą elektroniczną na adres:

Globalny Inspektor Ochrony Danych

Adres: NCH Corporation

2727 Chemsearch Boulevard,

Irving, Texas, 75062,

United States of America

Tel:+1 972 579 2721

Email: DataPrivacy@nch.com

--OR--

European Data Protection Officer

Adres: NCH Europe

Viale Europa, 30c5 - 20090 Cusago Italy

Tel: +39 0290331420

Email: DataPrivacy@nch.com

Możesz również wysłać swoje pytania pocztą tradycyjną do lokalnej filii NCH, zgodnie z sekcją kontaktową na stronie www.ncheurope.com.

Rozsądny dostęp do Twoich danych osobowych zostanie udostępniony bezpłatnie. Jeśli dostęp nie będzie możliwy w rozsądnym terminie, dostarczymy Ci datę, kiedy informacje zostaną dostarczone. Jeśli z jakiegoś powodu odmówimy dostępu, dostarczymy pisemne wyjaśnienie, dlaczego odmówiono dostępu.

Jeśli chcesz uzyskać dostęp do, aktualizować, zmieniać, usuwać, przenosić, ograniczać lub sprzeciwić się przetwarzaniu informacji o Tobie w naszej bazie danych (z zastrzeżeniem wszelkich obowiązujących wyjątków prawnych), zrezygnuj z otrzymywania dalszych informacji od nas, lub masz pytania dotyczące naszej Polityki prywatności, prosimy o kontakt z naszym Specjalistą ds. Prywatności Danych na stronie DataPrivacy@nch.com.

W przypadku, gdy przetwarzanie Twoich danych odbywa się na podstawie Twojej zgody, możesz mieć prawo do wycofania swojej zgody, kontaktując się z nami za pośrednictwem poczty e-mail pod adresem DataPrivacy@nch.com. Zwróć uwagę, że wycofanie zgody nie wpłynie na zgodność z prawem przetwarzania naszych informacji na podstawie Twojej zgody udzielonej przed wypłatą. W razie potrzeby możesz również mieć prawo do złożenia skargi do lokalnego organu ochrony danych. Dokładamy wszelkich starań, aby rozwiązać wszelkie problemy związane z postępowaniem z Twoimi danymi i możesz w każdej chwili skontaktować się z nami w przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości.

Zażalenia

Masz prawo złożyć skargę dotyczącą przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych. Zobowiązujemy się współpracować z Tobą w celu rozstrzygnięcia wszelkich skarg dotyczących niniejszej Polityki prywatności lub przetwarzania twoich danych osobowych. Wybraliśmy wewnętrznych inspektorów ochrony danych, z którymi można się kontaktować w przypadku wątpliwości lub pytań dotyczących niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności. Ich dane kontaktowe są następujące:

Globalny Inspektor Ochrony Danych

Address: NCH Corporation

2727 Chemsearch Boulevard, Irving, Texas, 75062,

United States of America

Tel:+1 972 579 2721

Email: DataPrivacy@nch.com

--OR--

Europejski Inspektor Ochrony Danych

Address: NCH Europe

Viale Europa, 30c5 - 20090 Cusago

Italy

Tel: +39 0290331420

Email: DataPrivacy@nch.com

Możesz również złożyć skargę do ICO jako naszego wyznaczonego wiodącego organu nadzorczego lub organu ochrony danych w Twoim kraju zamieszkania.

Zmiany polityki prywatności

Od czasu do czasu możemy aktualizować niniejszą Politykę prywatności, więc od czasu do czasu odwiedzaj tę stronę i zapoznaj się z tym oświadczeniem w celu wprowadzenia zmian. Powiadomimy Cię o istotnych zmianach w niniejszym oświadczeniu o prywatności, zamieszczając zawiadomienie na naszej stronie głównej przez odpowiedni okres czasu i zmieniając datę "Ostatnia aktualizacja" poniżej. Dalsze korzystanie z naszych stron internetowych, aplikacji lub usług po opublikowaniu zmian będzie oznaczać akceptację zmienionych warunków.

Jak się z name skontaktować?

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności zostało opracowane z myślą o zwięzłości i jasności. Nie zawiera wyczerpujących szczegółów dotyczących wszystkich aspektów gromadzenia i wykorzystywania danych osobowych przez NCH.

Możesz również wysłać swoje pytania pocztą tradycyjną do lokalnej filii NCH, zgodnie z sekcją kontaktową na stronie www.ncheurope.com.

Jak reagujemy na ujawnianie informacji, które nie wymagają śledzenia

Nie obsługujemy ustawień przeglądarki "Nie śledź" i nie bierzemy udziału w żadnych strukturach Do Not Track, które pozwoliłyby nam reagować na sygnały lub inne mechanizmy od ciebie dotyczące gromadzenia twoich danych osobowych.

Wiążąca wersja językowa

W przypadku rozbieżności pomiędzy tłumaczeniem a angielską wersją językową, wiążąca jest wersja angielska.

Version Control

This Privacy Statement has been reviewed and  Last Updated: 18 April 2018.